Wajib sokong Morsi - Dr Yusuf al-Qaradawi HOME

Sunday, September 4, 2011

Tahukah anda parti mana yang buat MoU dengan Parti Komunis Cina

AJK PAS Pusat Ustaz Idris Ahmad mendedahkan bahawa Umnolah satu-satunya parti di Malaysia yang mengadakan perjanjian persefahaman dengan parti Komunis Cina. Kerajaan pimpinan Umno jugalah yang memberikan perlindungan kepada bekas-bekas pimpinan Parti Komunis Malaya di Selatan Thailand.


Tiba-tiba Umno menuduh PAS pula menyokong Komunis? Pelik ......

Ikuti laporan Harakahdaily di bawah :

AJK PAS Pusat, Idris Ahmad berkata, Umno telah mengadakan perjanjian persefahaman (MoU) dengan Parti Komunis China pada 5 Ogos 2011.
Malahan, katanya ada usaha untuk menghantar Pergerakan Pemuda dan Puteri Umno untuk mempelajari daripada Parti Komunis China.
“Sekiranya MoU ini dibuat oleh Parti Islam Se-Malaysia (PAS) atau DAP atau PKR, maka sudah tentu sebelum turun daripada kapalterbang akan disumbat ke Kamunting.
“Apakah Komunis China, berbeza dengan komunis Malaya? Bukankah Parti Komunis Malaya bernaung di bawah Parti Komunis China?” soalnya dalam kenyataan kepada Harakahdaily.
Komunis, jelas beliau ideologinya tetap sama tidak kira di mana tempat.
“Kenapa Umno hipokrit?” soalnya lagi.
Menurutnya, jika benar anti komunis kenapa menghantar pulang 11 pejuang Uighurs ke China, walaupun dibantah oleh Suruhjaya Tinggi PBB bagi Orang Pelarian d Kuala Lumpur sedangkan mereka menentang kerajaan komunis China kerana menceroboh wilayah mereka di Xinjiang Julai 2009.
“Inilah sikap hipokrit Umno dalam apa jua isu.
“Isu Palestin Umno tunjuk hero, tetapi dalam masa yang sama, Apco Yahudi dibayar RM77 juta setahun,” katanya.
Beliau berkata, Umno melalui bantuan media mereka yang tidak ada etika kewartawanan dan tidak takut dosa dan pahala dengan sewenang-wenangnya menuduh PAS menyokong komunis.
Katanya, orang pekak dan buta pun tersenyum apabila Umno menuduh PAS menyokong komunis.
Tambahnya, tidak ada rekod PAS berbaik dengan komunis sedangkan Umno menjemput Parti Komunis China menghadiri Persidangan Agung Umno dan yang terbaru mengadakan MoU dengan Parti Komunis China.
Pemimpin Umno juga, ujarnya pernah ditangkap menjadi agen komunis di negara ini walaupun pemimpin Umno pernah menuduh PAS lebih merbahaya daripada komunis.
Namun, katanya kerja-kerja untuk berasmara dana dengan komunis tidak pernah dilakukan oleh PAS.
Jsuteru, kata beliau ucapan Mohamad Sabu hanya untuk menutup tahap kepuasan hati terhadap Najib merudum kepada 59 peratus, daftar pemilih SPR yang kotor dan kenaikan harga barang keperluan harian.

0 comments: