Wajib sokong Morsi - Dr Yusuf al-Qaradawi HOME

Monday, December 27, 2010

Pengarah Jais Dilantik Sebagai SUK Selangor - KSN

KUALA LUMPUR: Pengarah Jabatan Agama Islam Selangor Datuk Mohammed Khusrin Munawi dilantik sebagai Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor yang baru, berkuatkuasa 1 Januari.

Mohammed Khusrin, 54, menggantikan Datuk Ramli Mahmud, 56, yang menamatkan perkhidmatan pada 31 Dis, demikian diumumkan Ketua Setiausaha Negara Tan Sri Mohd Sidek Hassan dalam satu kenyataan pada Isnin.

Menurut Mohd Sidek, Mohd Khusrin, berkelulusan ijazah Sarjana Muda Ekonomidalam bidang Pengurusan Perniagaan, Universiti Kebangsaan Malaysia, pernahmenyandang jawatan Yang Dipertua Majlis Daerah Kajang dan Yang Dipertua MajlisDaerah Kuala Langat.

Ramli, yang sebelum ini menjadi Datuk Bandar Shah Alam dan Yang Dipertua Majlis Perbandaran Ampang Jaya, telah berkhidmat dalam perkhidmatan awam selama 31 tahun.

Tempat Mohammed Khusrin di Jabatan Agama Islam Selangor akan diambil alih oleh Pegawai Daerah Sabak Bernam Marzuki Hussin, 56, juga mulai 1 Januari.

Pelantikan Mohammed Khusrin dan Marzuki telah mendapat perkenan Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah, kata Mohd Sidek. - BERNAMA


0 comments: